radiologji

Nga Wiktionary
Shko tek: lundrim, kërko

RADIOLOGJI f.

  • Shkenca që merret me studimin dhe me shfrytëzimin praktik të rrezeve të ndryshme, veçanërisht të rrezeve iks e gama, për qëllime mjekësore, industriale e shkencore; teknika e përdorimit të aparateve radiologjike. Radiologjia mjekësore. Reparti i radiologjisë. Shërbimi i radiologjisë.