radar

Nga Wiktionary

RADAR m.

  • Pajisje e ndërlikuar, që shërben për të zbuluar dhe për të përcaktuar vendin e ndodhjes dhe largësinë e një objekti, duke dërguar valë radioje shumë të shkurtra dhe duke marrë pasqyrimin e tyre. Radar tokësor (detar, ajror). Aparat radari. Ekran radari. Stacion radari. Valët e radarit. Kap në radar. Ndjek me radar.