racizëm

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

RACIZËM m.

  • Teori dhe politikë reaksionare, që mbështetet në pikëpamjen antishkencore se racat kanë dallime rrënjësore midis tyre, se ndahen në raca «të larta» e «të ulëta» dhe se raca «më e lartë» ka të drejtë të shtypë e të shfrytëzojë racat e tjera; përbuzja dhe shtypja e racave të tjera. Racizëm i egër. Lufta kundër racizmit. Zhdukja e racizmit.