rënie

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

RËNIE f.

  • 1. Veprimi dhe gjendja sipas kuptimeve të foljes BIE I. Rënie e theksuar (e plotë, e pjesshme). Rënie e lirë e trupit. fiz. Rënia e gjetheve (e flokëve, e lëkurës, e dhëmbëve). Rënia e dëborës (e shiut). Rënia e qytetit (e kalasë). Rënia e çmimit (e prodhimit, e temperaturës, e shtypjes). Koha e rënies. Gjatë rënies. Pika e rënies. Përvjetori i rënies. Pëson (ka) rënie.
  • 2. Ecje drejt shkatërrimit të përgjithshëm, ulja e gjithanshme e fuqisë, e shkallës së zhvillimit ose e vlerave morale; prapavajtje; kund. ngjitje. Periudhë rënieje. Është në rënie.