qytet-hero

Nga Wiktionary
Shko tek: lundrim, kërko

QYTET-HERO m.

Titull që i jepet një qyteti për kontributin e shquar që kanë dhënë banorët e tij në luftërat për pavarësinë kombëtare dhe për liri në të kaluarën, si edhe në Luftën Antifashiste Nacionalçlirimtare kundër pushtuesve të huaj e tradhtarëve për Çlirimin e atdheut dhe për vendosjen e pushtetit popullor. Iu dha titulli "Qytet-hero".