qullanik

Nga Wiktionary
Shko tek: lundrim, kërko

QULLANIK m. gjell.

1. Bukë e hollë që bëhet me miell misri të përvëluar me ujë të nxehtë ose të trazuar me ujë të ftohtë.

2. Lakror me miell misri, që përvëlohet me ujë të nxehtë e përzihet me djathë a me gjizë dhe me vaj.