qok

Nga Wiktionary
Shko tek: lundrim, kërko

QOK m. zool.

shih GJON,~I.


QOK kal.

1. Prek lehtë, çik. Qokim gotat.

2. Pres pak me thikë a me diçka tjetër, e çaj jo thellë; quk. Qok gishtin. Qok ullinjtë (gështenjat). Qok me thikë (me brisk).

3. I jap dorën tjetrit dhe i shtrëngojmë kur përshëndetemi, tok. Qokëm duart. Qoke një herë këtu!