qesat

Nga Wiktionary
Shko tek: lundrim, kërko

QESAT m. vjet. bised.

Gjendje e përgjithshme ekonomike e rëndë, me amulli të theksuar të prodhimit e të tregtisë dhe me papunësi; krizë; mungesë ushqimesh e mallrash të tjera, kohë zie. Në kohë të qesatit.


QESAT kal. vjet.

Shkadhis, kij. Qesat hardhinë.