qeramikë

Nga Wiktionary
Shko tek: lundrim, kërko

QERAMIKË f.

1. Deltinë e mbrujtur, prej së cilës bëhen sende të ndryshme, që piqen në furrë për t'u ngurtësuar; dhe i pjekur. Enë (gypa, pllaka) qeramike.

2. përmb. Enë, tjegulla, sende zbukurimi etj., të bëra prej deltine të mbrujtur e të pjekur në furrë. Qeramikë e zakonshme tulla, tjegulla etj. Qeramikë e hollë sende prej porcelani. Qeramikë artistike. Qeramikë e pikturuar. Punimi i qeramikës. Bojë qeramike.