qepujkë

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

QEPUJKË f. bot.

1. Qepë e vogël që rritet nga fara dhe që përdoret për t'u mbjellë ose për ushqim. Qepujka të regjura. Ngastër me qepujka.

2. Qepore e vogël e disa bimëve barishtore. Bimë me qepujka.