qepor

Nga Wiktionary
Shko tek: lundrim, kërko

QEPOR mb. bot.

1. Që e ka pjesën e nëndheshme në trajtën e një koke të rrumbullakët e pak të zgjatur si të qepës dhe prej shumë fletësh të mbledhura njëra mbi tjetrën. Bimë qepore. Perime qepore.

2. si em. f. vet. sh ~E,~ET. Bimë barishtore si zambaku etj. që e kanë pjesën e nëndheshme si kokë qepe.