qepgjir

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

QEPGJIR m.

1. Lugë me bisht të gjatë, e cila e ka pjesën e kreut të rrafshët e me vrima dhe përdoret për të marrë diçka që skuqet në tigan a piqet në tepsi, për ëmbëlsirat, për t'i hequr shkumën gjellës etj.

2. Enë gjysmë e rrumbullakët dhe me vrima të vogla, që përdoret për të larë orizin ose diçka tjetër.