qepar

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

QEPAR m.

Gyp i vogël ose gotëz e mbushur me ujë dhe e mbyllur, që ka brenda një flluskë ajri, me anën e së cilës përcaktohet nëse është horizontal një rrafsh, një mur, një instrument etj. Qepari i nivelit. Qepari i shënjestrës. Qepari i instrumentit. Flluska e qeparit. Shoh qeparin.