qenëri

Nga Wiktionary
Shko tek: lundrim, kërko

QENËRI f. përmb.

1. Tërësia e qenve, qentë. Ulërijnë qenëria.

2. shar. Tërësia e njerëzve të këqij e të pabesë, tufë qensh.

3. fig. Punë e keqe dhe e ulët që i bëhet dikujt, poshtërsi.