qatip

Nga Wiktionary
Shko tek: lundrim, kërko

QATIP m. vjet.

1. Ai që hartonte dhe shkruante me dorë shkresat e një zyre ose të një nëpunësi; shkrues. Qatipi i sulltanit (i pashait). Ua shkruante lutjet qatipi.

2. keq. Nëpunës i paaftë e burokrat që merrej gjithë ditën me shkresurina. Qatipët e kohës së Zogut.