qashë

Nga Wiktionary
Shko tek: lundrim, kërko

QASHË f.

1. Lloj shajaku i trashë, zakonisht i bardhë, i endur në vegjë dhe i shkelur në dërstilë, që përdoret për veshje të sipërme. Xhokë qashe.

2. Lloj xhoke prej shajaku të bardheme me tre a me katër kinda dhe me gajtanë të zezë a të gjelbër, që e mbajnë në krahinat e Dibrës, të Matit e të Kurbinit; nemte.