qafëzi

Nga Wiktionary
Shko tek: lundrim, kërko

QAFËZI mb.

1. Që e ka qafën të zezë; që i ka të zeza qimet ose puplat e qafës (zakonisht për kafshët dhe për shpendët). Zog qafëzi. Pëllumb qafëzi. Dhi qafëzezë.

2. Përd. em. sipas kuptimit të mbiemrit.

3. si em., si mallk. Ai që iu nxiftë qafa dhe gjettë vdekjen, qafëthyer. Theftë qafën, qafëziu! Ç'deshi që erdhi, qafëziu!