qafëlesh

Nga Wiktionary
Shko tek: lundrim, kërko

QAFËLESH mb.

1. Që e ka qafën të mbuluar me qime të dendura (për njerëzit). Burrë qafëlesh.

2. keq. Që i mban flokët tepër të gjatë mbi zverk sipas një mode të shëmtuar.

3. si em. ~, ~I m. ~Ë, ~ËT keq. Djalë ose burrë që i mban flokët tepër të gjatë mbi zverk dhe që për gjithë paraqitjen e jashtme ndjek një modë të shëmtuar. I përbuzim qafëleshët.