qafëgjatë

Nga Wiktionary
Shko tek: lundrim, kërko

QAFËGJATË f. zool.

Shpend uji i madh, i ngjashëm me çafkën, me qafë të gjatë, me pendë të bardha, me këmbë të murrme e me sqep të zi, të cilit në dimër i bien puplat e qafës dhe i zverdhet sqepi. Qafëgjata e madhe. Qafëgjata e vogël.


QAFËGJATË mb

1. Që e ka qafën të gjatë (për njerëzit, për kafshët e për shpendët). Grua (vajzë) qafëgjatë.

2. Që e ka pjesën e sipërme rreth këmbës mjaft të gjatë, me qafë të lartë (për çizmet). Çizme qafëgjata.

3. Përd. em. sipas kuptimit 1 të mbiemrit.