purgator

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

PURGATOR m. vet.

Vendi ku gjoja shpirtrat e të vdekurve që kanë bërë mëkate të lehta pastrohen nga këto mëkate dhe përgatiten për të vajtur në parajsë (sipas besimeve mistike e fetare).