pure

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

PURE f.

Qull i trashë që bëhet duke shtypur a duke grirë shumë imët tulin e perimeve ose të pemëve; gjellë që përgatitet me një qull të tillë dhe me qumësht, me gjalpë etj. Pure molle (pjeshke). Pure domatesh. Pure spinaqi. Pure gështenjash. Pure patatesh. Mish me pure. Një pjatë pure.