proverbial

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

PROVERBIAL mb.

1. Që ka të bëjë me proverbin, që i përket proverbit, i proverbit; që ka karakterin e një proverbi. Shprehje proverbiale.

2. libr. Që njihet dhe mbahet në gojë nga të gjithë si një proverb. Mikpritje proverbiale.