proton

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

PROTON m. fiz.

Secila prej grimcave të vogla që kanë ngarkesë elektrike pozitive të barabartë me ato të elektroneve dhe që përbëjnë së bashku me to bërthamën e atomit. Ngarkesa e protonit. Bërthama e atomit të hidrogjenit ka vetëm një proton.