Jump to content

protektorat

Nga Wiktionary

PROTEKTORAT m.

Formë e varësisë së një shteti nga një shtet tjetër më i madh, i cili ushtron kontroll mbi politikën e jashtme të shtetit të varur, ndonëse ky ruan një farë autonomie të brendshme dhe disa të drejta të kufizuara në marrëdhëniet ndërkombëtare; vendi që ndodhet nën një varësi të tillë. Protektorat anglez. Ishte (ndodhet) nën protektoratin e...