projektor

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

PROJEKTOR m.

1. Pajisje me një llambë të fuqishme elektrike, që shërben për të lëshuar një tufë rrezesh drite të fortë në një drejtim të caktuar dhe në largësi të madhe. Projektorët e veturës. Rrezet e projektorit. Ndriçon projektori.

2. Aparat i posaçëm që shërben për të shfaqur një film etj. në ekran, aparat projektimi.