profet

Nga Wiktionary

PROFET m.

1. fet. I dërguar i perëndisë, që vjen të përhapë një fe, që gjoja shpreh vullnetin hyjnor dhe parathotë atë që do të ngjasë më vonë (sipas besimeve mistike fetare).

2. fig. Ai që parathotë a paralajmëron diçka që do të ndodhë në të ardhmen.