profeci

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

PROFECI f. libr.

1. Diçka që besohej se do të ndodhte në të ardhmen dhe që parathuhej nga një profet gjoja i frymëzuar nga zoti (sipas biblës).

2. fig. Diçka që mendohet se do të ndodhë në të ardhmen dhe që paralajmërohet nga dikush. Nuk i doli profecia.