prefekt

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

PREFEKT m.

1. hist. Nëpunës i lartë qeveritar në një prefekturë, kryetari i prefekturës.

2. Kryetari i një prefekture në disa vende.

3. Kryetari a shefi i policisë së qytetit në disa vende borgjeze.

4. hist. Titull për disa nëpunës të administratës dhe për disa ushtarakë; emërtim për disa nëpunësi në administratë dhe në ushtri (në Romën e lashtë).