precedent

Nga Wiktionary

PRECEDENT m. libr.

Ngjarje, rast etj., që ka ndodhur më parë a veprim që është bërë më parë dhe mund të merret më pas si shembull, si mbështetje ose si justifikim për raste të tjera të ngjashme me të, rast që hap rrugë për të tjerat. Ngjarje (veprim) pa precedent. Ka precedent. U krijua një precedent.