prask

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

PRASK m. krahin.

Cipë a shtresë e hollë që vesh diçka; perde. Prask bore (akulli). I kanë vënë sytë prask. Ka vënë qumështi prask.

  • Kali nuk ka prask kali i sheh dhe i kupton orët a zanat (sipas besimeve të kota).