pragmatik

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

PRAGMATIK mb.

Që mohon të vërtetën objektive, që pranon si kriter të së vërtetës vetëm atë që është e dobishme për borgjezët dhe u sjell këtyre përfitim; që mbështetet në pragmatizëm; pragmatist. Pikëpamje pragmatike. Qëndrim pragmatik. Shkollë pragmatike. filoz.