Jump to content

poligami

Nga Wiktionary

POLIGAMI f. etnogr.

Formë e martesës me grupe, karakteristike për periudhën e egërsisë dhe më pas edhe për familjen patriarkale, kur një burrë mund të kishte në të njëjtën kohë disa gra; kund. monogami.