pogrom

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

POGROM m. libr.

Ndjekje dhe vrasje në masë, që organizohet nga shtetet reaksionare e nga forcat shoviniste kundër pakicave kombëtare ose kundër njerëzve përparimtarë. Ndërmarrin (organizojnë, bëjnë) pogrome kundër punëtorëve (kundër zezakëve).