plutonium

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

PLUTONIUM m. kim.

Metal që nxirret në mënyrë artificiale nga mineralet e uraniumit, ka veti radioaktive dhe përdoret për të përftuar energji bërthamore (simboli Pu). Plutonium i pastër. Bombë me plutonium.