plevicë

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

PLEVICË f.

1. Kasolle ku mbahet për dimër ushqimi i bagëtive (bari, kashta etj.); ahur bagëtish. Plevicë me bar (me kashtë). I mbanin bagëtitë në plevica.

2. fig. Shtëpi përdhese dhe e keqe, kasolle. Jetonte në një plevicë.