planet

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

PLANET m. astr.

Trup qiellor, që rrotullohet rreth Diellit dhe merr prej tij dritën e ngrohtësinë. Planetët e mëdhenj (e vegjël). Planeti ynë Toka. Planetët e brendshëm planetët që ndodhen ndërmjet Diellit dhe Tokës. Nëntë planetët e sistemit diellor.