pisë

Nga Wiktionary

PISË f.

1. Lëndë e zezë veshtullore, që mbetet si fundërri pas distilimit të katranit dhe përdoret për të shtruar rrugët, për të përgatitur mbulesa çatish të papërshkueshme nga uji, për të lidhur pluhurin e qymyrgurit kur e bëjmë briket etj.

2. fig. Skëterrë, ferr (sipas besëtytnive e dogmave të fesë).

3. përd. mb. I zi, shumë i zi.

4. përd. ndajf. Shumë (me mbiemrin i zi, e zezë). Pisë i zi (e zezë).

  • Ashër e pisë (i zi) shih tek ASH/ËR,~RA I.