pilulë

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

PILULË f.

1. farm. Bar në trajtën e një kokrre të vogël, që merret nga goja, hape. Pilula kundër kollës.

2. fig. libr. Diçka e keqe dhe e dëmshme që i vjen dikujt nga jashtë; diçka shumë e papëlqyer. Pilulë e hidhur. Pilulë e sheqerosur nga jashtë.