pille

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

PILLE f.

Enë e madhe dhe e thellë prej guri, në trajtë katërkëndëshe si një koritë, që shërben zakonisht për të mbajtur vaj; qyp balte shumë i madh për vaj, për djathë, për turshi etj.