pigment

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

PIGMENT m.

1. Lëndë e posaçme organike, që i jep ngjyrën karakteristike lëkurës dhe disa indeve të trupit të njeriut, të kafshëve a të bimëve. Pigmentet e lëkurës. Pigmentet e tëmthit.

2. kim. Lëndë e posaçme ngjyruese, zakonisht në trajtën e një pluhuri të hollë. Pigment ngjyrues natyror (artificial). Pigment i kuq për bojëra.