peshore

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

PESHORE f.

  • 1. Vegël e posaçme që përdoret për të përcaktuar me përpikëri peshën e trupave e të sendeve të ndryshme; kandar. Peshore e përpiktë (e saktë). Peshore analitike peshore shumë e përpiktë dhe me ndjeshmëri të madhe. Peshore me sustë (me kundërpeshë). Peshore mallrash. Peshore farmacie. Pjata (gurët) e peshores. Fusha (shigjeta, shtiza) e peshores. Vë në peshore.
  • 2. astr. Njësi e gjysmërruzullit jugor, shenja e shtatë e zodiakut, që mbizotëron gjatë periudhës nga njëzet e katër shtatori deri më njëzet e tre tetor.
  • Me peshoren e farmacistit shih te FARMACIST,~ I.