periskop

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

PERISKOP m.

  • Aparat i posaçëm, që ka një gyp të gjatë, të pajisur me pasqyra e xhame zmadhuese dhe që shërben për të parë nga nëndetësja, nga llogorja etj. ç'ka në sipërfaqe të ujit a mbi tokë. Periskopi i nëndetëses (i tankut). Shohin (vëzhgojnë) me periskop.