perandori

Nga Wiktionary
Shko tek: lundrim, kërko

PERANDORI f.

  • Monarki e madhe që përfshin shumë vende dhe që sundohet nga një perandor. Perandoria romake. Perandoria turke (britanike, austro-hungareze). Shembja e perandorive.