Jump to content

pediatri

Nga Wiktionary

PEDIATRI f. mjek.

  • 1. Degë e mjekësisë qa merret me sëmundjet e fëmijëve dhe me mjekimin e tyre. Instituti i pediatrisë. Reparti i pediatrisë. Specialist në pediatri.
  • 2. Repart më vete a dhomë e veçantë në spital ku shtrohen e mjekohen fëmijët e sëmurë; dhomë e veçantë në një poliklinikë ku vizitohen fëmijët; bised. spital i veçantë për fëmijët. E shtruan në pediatri. Punon në pediatri.