Jump to content

patëllxhan

Nga Wiktionary

PATËLLXHAN m. bot.

  • 1. Bimë barishtore njëvjeçare me gjethe të mëdha vezake, që mbillet si perime dhe bën fryte gjatoshë të tulta në trajtën e kastravecit e me ngjyrë manushaqe të errët, e cila përdoret për gjellë a për turshi; fryti i kësaj bime. Patëllxhanë të skuqur (të zier, të pjekur). Patëllxhanë të mbushur. Patëllxhanë turshi. Pure (qofte) më patëllxhanë. Mish (musaka) me patëllxhanë. Bojë patëllxhani.
  • 2. bised. Fik patëllxhanës. U poqën patëllxhanët.