pastel

Nga Wiktionary

PASTEL m. art.

  • Laps i butë me ngjyra për të pikturuar, që përgatitet me bojë të përzier me një pluhur dhe një lloj rrëshire; vizatim a pikturë me këtë laps. Vizatim (pikturë, punim) me pastel. Ngjyra pasteli.