pasanik

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

PASANIK I m.

  • Ai që ka pasuri të madhe, pronar shtëpish, tokash etj.; pjesëtar i shtresave të pasura që nxjerr fitime duke shfrytëzuar punën e të tjerëve (në vendet me sistem shfrytëzues). Pasanik i madh. Pasanikët e fshatit. Pasanikët dhe të varfrit. Shtëpi pasanikësh. Bij pasanikësh.


PASANIK II m. vjet.

  • Ai që i shkonte pas një njeriu të pasur a me rëndësi për ta shoqëruar, për ta ruajtur etj.; bishti i një tjetri.