parabolë

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

PARABOLË f. mat.

  • Vijë e lakuar e hapur, që përftohet kur pritet koni me një rrafsh paralel me njërën nga brinjët e tij dhe që i ka pikat të baraslarguara nga një vatër e nga një drejtëz e qendrës. Vizatoi një parabolë. Ka trajtën e një parabole.