papunësi

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

PAPUNËSI f.

  • 1. Të ndenjurit kot, pa bërë asnjë punë. Papunësia është nëna e të gjitha të ligave. fj.u.
  • 2. Mungesa e punës për punëtorët ose për punonjësit në vendet kapitaliste e revizioniste; pamundësia e tyre për të gjetur punë në këto vende; gjendja e njerëzve të papunë; të qenët e shumë njerëzve pa punë në një vend kapitalist a revizionist. Plaga e papunësisë. Kriza dhe papunësia. Ka papunësi të madhe. Rritet (shtohet) papunësia.