pantallona

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

PANTALLONA f. vet.

  • Veshje e sipërme zakonisht për burra, që mbulon trupin nga mesi e poshtë dhe që ndahet në dy pjesë për secilën këmbë. Pantallona të gjata (të shkurtra). Pantallona të ngushta (të gjera). Pantallona burrash (grash, fëmijësh). Pantallonat e pizhameve. Xhepat e pantallonave. Rrip pantallonash. Një palë pantallona. Veshi (zhveshi) pantallonat. Hekurosi pantallonat. Mban pantallona.